Program 2020

Program 2020 för aktiva medlemmar i Fotevikens byalag. Museets program hittar ni som vanligt på dess hemsida. För de träffar som kräver anmälan ska detta göras till anmalan@fotevikensbyalag.se.

Vi har inte tyckats få till en tomtfixardag under våren i år på grund av Pirates Unite och Fote-fighten så för de som har tomt, tänk på att den ska vara fixad innan Valborg.

21/3 Årsmöte 14:00 - 16:00

Vi håller årsmöte för föreningen Fotevikens byalag i restaurangen på Foteviken. Kallelse hittar ni här Kallelse till årsmöte 2020.pdf

21/3 Vårting 17:00

Vi håller vårt första ting i föreningen Fotevikens byalag. Föreningen kommer att bjuda på mat så anmälan krävs och skickas till anmalan@fotevikensbyalag.se. Var och en tar med sig egen dricka.

4/4 Byfixardag

Museet bjuder in till byfixardag där byalaget hjälper till att förberede museet inför säsongen under ledning av museets personal. Museet bjuder på korv till lunch. Anmälan sker via Facebookgruppen.

17-19/4 Fotefighten Ej byalaget

Fotefighten arrangeras ej av byalaget men är med här då det påverkar möjligheten för oss att vistas i byn. Byalagets medlemmar kommer också att, i mån av plats, bli inbjudna till lördagens fest och middag till en kostnad av 150 kr per person. Arrangörerna har lovat att vi ska få schema för mellan vilka klockslag det pågår fighting så att vi kan vara i byn övrig tid. För den som är intresserad av att delta finns mer information på Facebook.

24-26/4 Pirates Unite Ej byalaget

Detta är ett evenemang som arrangeras av Wolves of the sea i samarbete med Foteviken Kultur Center vid Fotevikens Museum. Detta är den första internationella piratmarknaden, där pirat-reenactors och LARP:are är välkomna. Pirates Unite är inriktat mot perioden 1200-1800 vad gäller klädsel och utrustning.

Byalaget har denna helg en ostrukturerad byalagsträff, d.v.s. vi är välkomna att delta men organiserar inga egna aktiviteter. För mer information, se evenemang på Facebook

30/4 Valborg

På valborg är museet öppet mellan 10:00 och 17:00. 15:30 är det samling framför runstenen och 16:00 avmarsch för bål. Efter stängningsdags samlas vi tänder eld och grillar (egen medhavd mat och dryck).

16/5 Byalagsträff

Vi har länge saknat bord att sätta ut när vi vill sitta ute, t.ex. till midsommar eller vill hålla på med hantverk i byn. Vi samlas kl 10:00 i tältet nere vid parkeringen och vi räknar med att vara klara vid c:a 16:00.

6/6 Nationaldagen & Ting

Museet är öppet mellan 10:00 och 17:00 och då har vi byalagsträff. Efter stängningsdags håller vi ting i tinghöll. Ta med egen mat och dryck.

19/6 Midsommarafton

Som vanligt arrangerar byalaget midsommarfest där även tillresta vikingar är välkomna. Mer information kommer senare.

22-28/6 Marknadsveckan

Mer information kommer.

17-19/7 Byalagsträff med ting & hantverkshelg

Denna vecka (alltså v. 29) är det barnens vecka på Fotevikens museum. Under helgen kommer vi att arrangera olika hantverksaktiviteter i byn. Mer information kommer.
Den 18/7 kl 17:00 håller vi ting.

7-9/8 Byalagsträff med ting & hantverkshelg

Denna vecka (alltså v. 32) är det familjevecka på Fotevikens museum. Under helgen kommer vi att arrangera olika hantverksaktiviteter i byn. Mer information kommer.
Den 8/8 kl 17:00 håller vi ting.

23/8 Arkeologins dag

Ostrukturerad byalagsträff. Se mer information om programmet för denna dag på museets hemsida.

5-6/9 Skördehelg

Museet arrangera skördehelg, mer information kommer.

26/9 Storting

Byfixardag följt av storting med gemensam middag, mer information kommer. Anmälan krävs!

24-25/10 Spökvandring

Byalaget anordnar spökvandringen den 24/10. Under dagen sätter vi upp rekvista och övar. Den 25:e samlas vi och städar. Alla krafter behövs så planera in denna helg!

19/12 Midvinterblot

Midvinterblotet är ett evenemang där vi även bjuder in utomstående vikingar. Evenemanget besdrivs till självkostnadspris och särskild anmälan krävs. Mer information om tider och kostnad kommer.